Termeni si conditii

Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile. Aceste prevederi se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

1. Informatii administrator magazin online

Site-ul www.fondurile-europene.eu este administrat de catre SC DIDACTIC SPECIAL SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Str. Primaverii, Nr. 22, Sura Mare, Judet Sibiu, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub Nr. J32/958/2011, Cod de Identificare Fiscala RO26370180. Informatii la numarul de telefon: +40 785 211 999. Pentru suport electronic va punem la dispozitie adresa de email office@fondurile-europene.eu

2. Acceptare TCGV

Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti termeni si conditii. Va rugam sa parcurgeti Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul document.

Administratorul isi rezerva dreptul de a completa sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.

3. Drepturi de autor

Vizitatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarca/utiliza continutul magazinului online Fondurile-Europene.eu (www.fondurile-europene.eu), imagini, descrieri, elemente grafice, fara acordul scris al administratorului intrucat reprezinta proprietatea administratorului, fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

4. Perfectarea contractului la distanta, valabilitate

Odata cu lansarea comenzii de pe magazinul online Fondurile-Europene.eu, cumparatorul accepta comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul isi deruleaza activitatea. Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre administrator. Confirmarea se efectueaza verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).

TCGV (termenii și condițiile generale de vânzare ) a magazinului online Fondurile-Europene.eu stau la baza contractului astfel perfectat:

 • Administratorul nu considera sub nici o forma o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract;
 • Cumparatorul devine proprietarul marfii dupa confirmarea platii, in cazul platii prin OP sau card respectiv dupa efectuarea platii si semnarea documentelor de transport in cazul livrarii prin curier cu plata ramburs.

5. Preturi, modalitati de plata, facturare

Preturile produselor contin TVA si nu includ cheltuielile de livrare decat daca este specificat in mod expres acest aspect sau se ofera ca si bonus pentru comenzile mari. In cazul in care pretul nu este afisat, veti avea posibilitatea de a cere o oferta, iar un operator va va comunica pretul in cel mai scurt timp posibil. Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii. Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis de operatori in momentul confirmarii comenzii. Pretul produselor din magazinul online Fondurile-Europene.eu poate fi diferit de cel din magazinele fizice.

Modalitatile de plata disponibile:

 • Transfer bancar folosind detaliile de plata din factura proforma primita prin email in urma comenzii (pentru produsele fizice si digitale).
 • Plata cu cardul prin Stripe Payments (pentru produsele fizice si digitale).
 • Plata Ramburs (doar pentru produsele fizice).
 • Alte detalii legate de plata se gasesc in pagina de plasare a comenzii.

Pe baza informatiilor detinute de Fondurile-Europene.eu si a celor furnizate de cumparator va fi emisa o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul/produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

6. Stocuri

Produsele sunt disponibile in stoc, in format electronic. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor fizice. Clientii sunt informati corect, conform termenilor si conditiilor, de disponibilitatea produselor comandate inainte de confirmarea livrarii. Rareori, pot aparea erori de comunicare in acest sens din partea autorilor.

7. Garantii

SC DIDACTIC SPECIAL SRL garanteaza ca produsele livrate sunt originale, sigilate (în forma în care provin de la parteneri) si însotite de factura fiscala, chitanta (eliberata de administrator sau firma de curierat) si dupa caz certificat de garantie (pentru produsele care necesita garantie). Declaram pe proprie raspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viata si sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului ca produsele livrate nu pun în pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt în conformitate cu Directivele CE 67/549/CEE si 1999/45/CE ( în conditiile respectarii manipularii, transportului si depozitarii conform Fiselor Tehnice si a Fiselor de Securitate emise de furnizor si aflate în original la sediul societatii si pe site-ul www.fondurile-europene.eu în dreptul produselor în cauza.

Produselor comercializate le este garantata calitatea pe perioada înscrisa pe ambalaj, în conditiile respectarii prescriptiilor de depozitare si transport.

Pentru orice reclamatie sau sesizare va rugam sa ne contactati la adresa de email office@fondurile-europene.eu

8. Informatii privind exercitarea dreptului de retragere

Aceste prevederi se completeaza cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Politica de retur

Conform OUG 34/2014 aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele si fara a suporta penalitati în termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile începând de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decât transportatorul, indicata de dumneavoastra, în posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. Datele noastre sunt:

 • SC DIDACTIC SPECIAL SRL
 • E-mail: office@fondurile-europene.eu
 • Telefon: +40 785 211 999

În acest scop, puteti folosi modelul de retragere de mai jos, folosirea lui nu este însa obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara întârzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere. Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile.

Livrarea standard se considera livrarea oferita gratuit de flota Fondurile-Europene.eu pt comenzi mai mari de 300ron. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amâna rambursarea pâna la data la care primim înapoi produsele sau pâna la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis înapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

În cazul în care ati receptionat produse în legatura cu contractul, expediati produsele sau înmânati-le direct noua în oricare dintre locatiile afisate pe pagina de Contact al site-ului www.fondurile-europene.eu, fara întârzieri nejustificate si, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Conditiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, definite in art 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia magazinului. Costul aproximativ este estimat la maximum 10 lei/kg. Sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

La solicitarea si cu acordul consumatorului, SC DIDACTIC SPECIAL SRL poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda initiala va fi anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul initial.

Daca va gânditi sa returnati produsul, nu îl utilizati! Nu puteti utiliza produsele pe care le-ati primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumparare. Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinati produsul asa cum ati face-o într-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita.

Nu pot fi returnate produsele care:

 • au facut obiectul unei comenzi speciale
 • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului
 • au fost confectionate dupa specificatiile consumatorului (ex: nuantarea produsului in culoarea dorita de client)
 • prezinta urme de lovire, deteriorare, uzura
 • au fost desigilate si nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile si eticheta integre
 • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzatoare repunerii în vânzare
 • sunt livrate in sistem electronic (ebooks)

Pentru produsele ridicate de catre cumparator direct din magazin, întrucât cumparatorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplica conditiile de retur prevazute în prezenta sectiune.

SC DIDACTIC SPECIAL SRL va suporta cheltuielile de retur daca acesta îi este imputabil (produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Pentru alte informatii legate de returul produselor va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email office@fondurile-europene.eu

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

Catre SC DIDACTIC SPECIAL SRL,
E-mail: office@fondurile-europene.eu
Telefon: +40 785 211 999

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vânzarea online a urmatoarelor produse : ________________________

Comandate la data __________/ primite la data ____________

Nr. Factura __________

 • Numele consumatorului (consumatorilor)
 • Adresa consumatorului (consumatorilor)
 • Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)
 • Data

9. Program de lucru, livrari, termene

O comanda poate fi plasata in orice moment, dar perioada de procesare este de Luni pana Vineri in intervalul orar 10-18, exceptand sarbatorile legale.

 • Comenzile se livreaza prin curierat rapid: Sameday, GLS sau Bookurier.
 • Magazinul nu are showroom pentru ridicarea comenzilor, asadar oferim doar livrarea prin curier.
 • Comenzile plasate pana in ora 14:00 vor fi expediate in aceeasi zi (daca toate produsele comandate sunt in stocul nostru), iar cele plasate dupa intervalul mentionat anterior vor fi expediate in ziua urmatoare.
 • Comenzile plasate sambata si duminica vor fi expediate in cursul diminetii de luni.
 • In momentul livrarii, produsele sunt insotite de factura fiscala su chitanta (eliberata de catre firma de curierat).
 • Livrarea se efectueaza de Luni pana Vineri. La cererea clientului, livrarea se poate efectua daca permite firma de curierat si sambata intre orele 9:00 – 14:00 fara costuri suplimentare (pentru localitatile unde firma de curierat permite acest lucru).
 • Momentan magazinul www.fondurile-europene.eu NU livreaza in afara teritoriului Romaniei.
 • Costul de livrare este de 18 lei. Tariful de livrare este unic, indiferent de numarul de kilometri.
 • Timpul de livrare pentru produsele fizice care se afla in stoc este de 1-3 zile lucratoare din momentul in care comanda a fost procesata.
 • Administratorul isi asuma responsabilitatea in privinta livrarii produselor comandate de cumparator. Riscul pieirii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului.

ATENTIE: Costul transportului va fi afisat in pagina de plasare a comenzii in functie de metoda de livrare precum si localitatea unde se efectueaza livrarea (poate sa difere fata de valorile de mai sus).

10. Obligatiile cumparatorului

 • Sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor;
 • Sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat administratorului;
 • Sa accepte Termenii si conditiile administratorului odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie, la momentul transmiterii comenzii.

11. Obligatiile vanzatorului

 • Sa puna la dispozitia utilizatorilor gratuit informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale. Continutul publicat in magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora afisate pe site sunt puse la dispozitie de catre autori/producatori si/sau furnizori. Imaginile produselor sunt afisate cu titlu de prezentare. In functie de lotul in care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi;
 • Sa contacteze clientii pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;
 • Sa livreze produsele in cel mult 30 zile de la confirmarea livrarii, daca acestea sunt in stoc;
 • Sa utilizeze datele personale colectate de la clienti/utilizatori in concordanta cu Politica de confidentialitate, parte integranta din Termeni si conditii.

12. GDPR – Politica de confidentialitate si Politica de utilizare cookie-uri

Va rugam sa accesati paginile Politica de confidentialitate si Politica de utilizare cookie-uri, parti integrante din Termeni si conditii.

13. Versiunea paginii Termeni si conditii

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic acesti Termeni si conditii, pentru a reflecta orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru data modificarii a Termenilor si conditiilor, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestora.

Ultima actualizare a acestor Termeni si conditii a fost facuta in August 2022.